Hoe kun je je energie verhogen?

admin Blog 0 Comments

De afgelopen week kreeg ik vaak de vraag hoe je je energie kunt verhogen als je weinig energie hebt, je niet lekker voelt, het hormonaal tegenzit etc. Als jij je fysiek niet lekker voelt, dan is rust heel belangrijk en ook dat je naar je lichaam luistert. Je hebt dan de energie nodig om te herstellen, dus laat gaan wat niet belangrijk is of een keer kan worden overgeslagen. Zit je mentaal laag in energie, ga dan naar buiten om te wandelen, of ga sporten, mediteren, doe yoga, lees inspirerende boeken en bekijk interessante Youtube video’s, zodat je mindset verandert. Leef vanuit hoop en mogelijkheden, dat houdt de deuren open. Als je denkt dat iets niet mogelijk is, sluit je energetisch de deuren waarachter de mogelijkheden liggen. Wat ik niet meer doe, is ’s morgens zodra ik wakker word mijn telefoon pakken en berichten lezen. Ik raad je aan dit het eerste half uur te vermijden, want je staat gelijk in de stressstand door de informatie-overload. Wij leven tegenwoordig erg vanuit de stressmodus, de actie-reactiestand. Dat is niet goed voor ons.

Als jij je energie wilt verhogen, zul je eerst naar je energie moeten kijken en wat je kunt veranderen. Ik weet dat ik ’s morgens gewoon tijd nodig heb voor mijzelf, voor meditatie en rustige muziek. Dan kan ik echt vanuit rust, liefde en flow leven en krijg ik inspiratie. Bovendien kan ik alles dan veel beter aan. Als mijn dag begint met stress, krijg ik die dag alleen maar meer stress en zijn er tegenvallers. Begin de dag anders, dan zal je hele dag anders zijn. Probeer dit met een nieuw ritueel, want je kunt niet hetzelfde blijven doen en een andere uitkomst verwachten. Met kinderen is het moeilijk om rustig te beginnen als ze al wakker zijn, helemaal als ze klein zijn. Probeer dan 20 minuten eerder op te staan zodat jij even voor jezelf hebt of pak die aandacht-voor-jezelf-momenten op een ander tijdstip. Ik weet zeker dat je wordt beloond..

Your email address will not be published. Required fields are marked *